Ontdek de kracht van mindfulness

Jouw weg naar rust en balans

Ben je het zat om constant gestrest te zijn? Heb je moeite om je te concentreren of voel je je vaak overweldigd door je emoties? Mindfulness biedt de oplossing die je zoekt. Het is niet zomaar een trend; het is een wetenschappelijk onderbouwde methode om je leven ten goede te veranderen.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is het bewust en zonder oordeel aandacht schenken aan het hier en nu. Door je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties op een accepterende manier te observeren, leer je om rust en helderheid te vinden te midden van de chaos van het dagelijks leven.

Waarom mindfulness?

Stressverlichting: Stel je voor dat je elke dag met een gevoel van kalmte en controle begint. Mindfulness helpt je om stress op een natuurlijke en effectieve manier te verminderen.

Verbeterde Concentratie: Vind je het moeilijk om je te focussen op belangrijke taken? Met mindfulness ontwikkel je de vaardigheid om je aandacht vast te houden en productiever te zijn.

Emotionele Stabiliteit: Heb je last van wisselende stemmingen of negatieve emoties? Mindfulness leert je om je emoties te begrijpen en ermee om te gaan, zodat je een evenwichtiger en gelukkiger leven kunt leiden.

Betere Relaties: Wil je meer begrip en harmonie in je relaties? Mindfulness bevordert empathie en communicatie, wat leidt tot diepere en meer betekenisvolle verbindingen met de mensen om je heen.

Verhoogd Welzijn: Stel je voor dat je elke dag met een gevoel van tevredenheid en geluk wakker wordt. Mindfulness helpt je om een dieper gevoel van welzijn en levensvreugde te ervaren.

Voor wie?

Dit mindfulness programma is ideaal voor iedereen die op zoek is naar meer rust en balans in hun leven. Het is bijzonder effectief voor mensen die worstelen met:

 • Chronische Stress: Als je je constant overweldigd voelt door de eisen van het dagelijks leven.
 • Burn-out Klachten: Als je je uitgeput voelt en het gevoel hebt dat je opgebrand bent door werk of andere verplichtingen.
 • Angst en Paniek: Als angst je leven beheerst en je belemmert in je dagelijkse functioneren.
 • Depressie: Voor diegenen die zich vaak somber en lusteloos voelen en een manier zoeken om weer vreugde in het leven te vinden.
 • Concentratieproblemen: Als je moeite hebt om je aandacht vast te houden en productief te zijn op je werk of studie.
 • Slapeloosheid: Voor mensen die moeite hebben met inslapen of doorslapen en op zoek zijn naar een natuurlijke oplossing.
 • Lichamelijke Pijn: Als je lijdt aan chronische pijn en op zoek bent naar manieren om hier beter mee om te gaan.
 • Emotionele Onbalans: Voor iedereen die last heeft van stemmingswisselingen en moeite heeft om hun emoties te reguleren.

Het mindfulness programma

De mindfulness training is een 8 weeks programma waarin je stap voor stap wordt begeleid naar een meer mindful leven. Mijn programma bevat de volgende onderdelen:

 • Begeleide aandachts/meditatie oefeningen.
 • Eenvoudige bewegingsoefeningen.
 • Oefeningen om het bewustzijn in het dagelijks leven te vergroten
 • Oefeningen gericht op het anders omgaan met stress, pijn en vermoeidheid.
 • Uitleg over de samenhang van stress en negatief denken en uitwisselen van ervaringen in een groep.

Mindfulness thuis beoefenen

Het aanleren van een nieuwe vaardigheid kost tijd, en dat geldt zeker ook voor mindfulness. Het is belangrijk om elke dag tijd vrij te maken voor de weekopdracht. Je ontvangt een werkboek met korte leesteksten en wordt gevraagd om dagelijks een meditatie uit te voeren. Hiermee bouw je aan een nieuwe routine, zodat dit proces niet stopt als de training is afgelopen.

Het is niet altijd makkelijk. Tijdens deze training kun je tegen moeilijke dingen aanlopen. Door het vergroten van je gewaarzijn zul je je sterker bewust worden van deze uitdagingen. Maar wees gerust: met de stappen in de training zul je hier weer uitkomen en meer ruimte voor jezelf creëren.

Begin vandaag aan jouw reis naar innerlijke rust

Wacht niet langer. Geef jezelf de kans om te ervaren hoe mindfulness je leven kan transformeren. Sluit je aan bij mijn programma en ontdek de kracht van mindfulness. Meld je vandaag nog aan en zet de eerste stap naar een rustiger, gelukkiger en gezonder leven.

Mail of bel naar Joost (info@joostrobben.nl / 0611351178) als je meer informatie wilt.

Je kunt je aanmelden voor een groepstraining of een personal coaching traject. Locatie: Durendaaldreef 64, in Oisterwijk vlakbij de mooie Bossen & Vennen. Kijk hieronder of op de volledige kalender voor de geplande trainingen en inschrijving.

Aankomende trainingen